Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A háború és a covid hatása a bútoriparra

A háború és a covid hatása a bútoriparra
Az Ukrajnában zajló háború és a covid hatásai a bútoriparra és bútor alapanyag gyártására.

Az Európában értékesített bútorok nagy része közvetve vagy közvetlenül, de Ukrajnához fűződik. A mi bútoráruházunk beszerzése hiába nem áll közvetlenül kapcsolatban egyetlen Ukrán vállalkozással sem, közvetve megannyi szálon kapcsolódunk az Ukrán gazdasághoz. Európa, de az egész világ rengeteg gyártója ukrán alapanyaggal dolgozik és most ez az alapanyagforrás elérhetetlen. Az alapanyagok tekintetében nem csak a bútorlapra kell gondolni, hanem rengeteg bútor korpusz meghatározó alkotóelemére, a fára és a megannyi szerkezetet, ajtókat, fiókokat működtető különféle fém alkatrészekre, vasalatokra is. Vannak gyárak melyek az olcsó munkaerő miatt az összeszerelést is Ukrajnába költöztették, az Ő termékeik most meghatározhatatlan időre teljesen elérhetetlenek.

A bútorgyárak nem olyan régen már ezt átélték, ugyanis rengeteg alapanyag és lapraszerelt bútor származott korábban Kínából, ami a négyszeresre emelkedett szállítási díj és konténerhiányból adódó hosszú szállítási idő miatt egyre kevésbé volt vonzó beszerzési forrás. Érdemes megjegyezni, hogy a világ nagy konténerszállító vállalatai elképesztően nagy, rekord méretű haszonnal működnek a sokak által „válságnak” titulált időszakban.

Jelenleg mi, a mindigbutor.hu minden kollégája továbbra is biztosítjuk, hogy a legjobb áron, de kiváló minőségű bútorokat tudjunk az otthonaitokba, éttermekbe, szállodákba, iskolákba, óvodákba szállítani, ahogyan eddig is ingyenesen, saját autóval. Ha bizonyos termékek ideiglenesen, vagy végleg kivezetésre kerülnének, folyamatosan pótoljuk őket, mivel abban a szerencsés helyzetben, vagyunk, hogy szinte minden nagy gyártó kínálata megtalálható nálunk. Köszönjük a rengeteg elismerő szót és dicséretet, melyet Tőletek, Vásárlóinktól kapunk, reméljük rövid időn belül minden normalizálódik.

 

Szeles Péter

mindigbutor.hu