Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

7 ultra-menő könyvespolc dekorációs ötlet

7 ultra-menő könyvespolc dekorációs ötlet

Ha igazi könyvbarát vagy, a kedvenc olvasmányaidra szinte lakberendezési tárgyként tekintesz, akkor mi lehetne jobb, mint olyan könyvekkel körülvenni magad, amelyek mikor olvastad mosolyra, nevetésre és sírásra késztettek?

A megfelelő könyvespolc dekorációs ötletekkel pedig még inkább dizájnossá varázsolhatod a személyes könyvtáradat. A könyvespolcok végtelenül sokoldalúan felhasználható dekorációs tárgyak. Ha egy nagy, padlótól a mennyezetig érő polc mellett döntesz, rengeteg helyet kapsz a könyvek tárolására, valamint mellettük elférnek a művészeti és dekorációs tárgyak is. A kisebb, önálló polcokkal pedig tökéletes olvasósarkot hozhatsz létre.

1. Színben összehangolt
Az interneten rengeteg véleményt találsz a szín szerint rendezett könyvtrenddel kapcsolatban. Mi azt mondjuk ha egységes megjelenést szeretnél fontold meg a hasonló színű könyvek csoportosítását a könyvespolcodon.

2. Dekorációk a fókuszban
A könyvespolcok kialakításánál nem kell mindig a funkciót előtérbe helyezned a formával szemben. Az igazi kiemelkedő designhoz irányítsd a figyelmet érdekes tárgyakra, például kristályokat és utazási emlékeket halmozz fel a könyvek és magazinok elé..

3. A beépített bónusz
Tekints erre egy zseniális otthoni irodai ötletként is egyben: vegyítsd a beépített könyvespolcokat az íróasztalod felé, így munka közben mindig elérhető közelségben lesz az inspiráció. A legjobb az egészben, hogy ez az ötlet rengeteg polcot nyújt ha nagy könyvgyűjteményed van.

4. A padlótól a mennyezetig érő könyvespolc
Van egy szabad fal a nappalidban? Használd ki a lehető legjobban, ha padlótól a mennyezetig érő könyvespolcokat szerelsz fel. Ezeknek a polcoknak a minimális keretük modern vonzerőt kölcsönöz, miközben rengeteg tárolóhelyet kínálnak, és tökéletesen alkalmasak könyvek, növények és dekoráció elhelyezésére.

5. A teljesen letisztult könyvespolcok
Lehet, hogy elsőre ellentmondásosnak tűnik, de a könyvek gerincükkel befelé fordított elrendezése az egyik módja annak, hogy hűvös, semleges megjelenést teremts egy dekoratívabb polcon. Feltűnő kerámiákkal és néhány képkerettel párosítva ezek a könyvek letisztult, művészi megjelenést teremtenek a karcsú polcokon.

7. A rendezetlen elrendezés
Azzal, hogy megkevered a könyvek egymásra helyezésének módját – valamelyik példányok függőlegesen egymásra, másokat pedig egymás mellé helyezve - vizuális érdekességet teremthetsz a könyvespolcodon. Hogy ne tűnjön túl zsúfoltnak, helyezz el néhány vázát és kerámiatárgyat is rajta.

A könyvespolcnak számtalan variációja létezik a formát és az elrendezést tekintve, aminek csak a fantáziád szab határt. Bízunk benne tudtunk Számodra új hasznos ötletekkel szolgálni a cikkünkben.