Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

5 könyves szekrény design nemcsak könyvmolyoknak

5 könyves szekrény design nemcsak könyvmolyoknak

Te is szereted gyűjteni a könyveket, esetleg még az első kiadásokat is vagy különleges gyűjteményed is van? Ismerősen hangzik? Teljesen megértjük!

Mi pedig cikkünkben ajánlunk néhány olyan könyves szekrény designt, amelyet szeretni fogsz, hogy hazavihesd és tárolhasd értékes gyűjteményedet.
Az első dolog, amit mérlegelned kell, mielőtt könyves szekrényt vagy polcot választasz, hogy hol fogod elhelyezni az otthonodban? Olvasósarkot tervezel kialakítani egy lámpával és egy kényelmes székkel vagy egy egész szobát szentelsz a könyveidnek? Bármelyik kategóriába is tartozol, mindenképpen mérd fel a rendelkezésedre álló helyet.

Nézzünk meg néhány könyves szekrény és polc kialakítást, amely jól illeszkedik az otthoni belső terekhez:

1. Standard könyves szekrény
A könyves szekrény leggyakoribb kialakítása egyetlen, nagyméretű bútordarab. Létezik nyitott vagy zárt hátlappal, és a polcok lehetnek állíthatóak vagy nem. Gyakran téglalap alakúak és magasak, bár nem minden esetben. Anyaguk általában fa, de kaphatóak fémből, bambuszból vagy bármi másból is. Két vagy több egységet is egymás mellé helyezhetsz, hogy egy nagy rendszert hozz létre.

2. Létrás könyvespolc
A könyveket manapság már dekorációs darabnak is tekintik. A lakberendezők szívesen mutatják be őket szépen díszített könyves szekrényen vitrinekkel, bekeretezett fényképekkel és hasonlókkal együtt. A létrás könyvespolcok mostanában elég népszerűek, talán a laza hangulat miatt, amit a szobának adnak. A legtöbb modern szobába és még a fürdőszobákba is elfér.

3. Lengő könyvespolc
A geometrikus minták és formák divatosak. Sok geometrikus formát használnak ma a lakberendezésben és a dekorációban. Egy kocka alakú könyvespolc ideális keveréke a hasznosságnak és a dekorációnak. Így elhelyezheted a könyveidet és a dekorációs tárgyaidat is, hogy megtörd a monotonitást.

4. Zárt vitrinek
A könyvek tárolásának hagyományos módja a legtöbb házban megtalálható. Az üvegajtóval és állítható polcokkal ellátott könyves szekrények sokak számára az első számú preferencia volt. Ráadásul mivel a vitrin zárt, megóvhatod a könyveket a portól. A klasszikusokkal soha nem lehet melléfogni!

5. Kortárs könyvespolc
A szokatlan könyvespolc-dizájnokat érdemes megfontolnod a modern, éles megjelenés érdekében. Ha a gyerekszobába veszel egyet, akkor szórakozhatsz a választási lehetőségekkel - gondolj a fára, a holdra vagy akár a képregényfigurákra. Ha a nappaliba tervezel egyet, választhatsz kör, ovális stb. formát.

Ha a tökéletes otthont keresel a könyvgyűjteményednek, vedd figyelembe a rendelkezésére álló hely nagyságát, a könyvgyűjtemény méretét, a költségvetésedet, és azt, hogy sokat fogod-e mozgatni. Tekintsd meg könyves szekrény kínálatunkat a webáruházunkban.

Tartalomhoz tartozó címkék: bútor bútor webáruház nappali