Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Az iroda szék átka a hátfájás? Nem kéne az legyen!

Az iroda szék átka a hátfájás? Nem kéne az legyen!

Naphosszat ülsz az irodában, azt pedig már csak akkor veszed észre, hogy az iroda szék mennyire

kényelmetlen, mikor órák után arra eszmélsz, hogy leszakad a derekad. Mit lehet ilyenkor tenni?

Naphosszat ülsz az irodában, azt pedig már csak akkor veszed észre, hogy az iroda szék mennyire kényelmetlen, mikor órák után arra eszmélsz, hogy leszakad a derekad. Mit lehet ilyenkor tenni?

Röviden: alapos rugdosás után belehelyezni a kukába, és venni egy jót az alábbi szempontok szerint.

 

Milyen a jó iroda szék?

Semmiképpen nem olyan, amin pár óra után megfájdul a hátad, derekad. A jó szék stabil, támasztja a hátad, a derekad, de egyben szellőzik is rajtad a ruha - tehát megőrzi egészséged és elősegíti a munkavégzést. 

Személyre szabható, ami azt jelenti, hogy az iroda szék ülőmagassága és dőlésszöge is állítható. Tehát semmiképpen nem alkalmas erre sem egy rakásolható szék, de még egy konferencia szék sem. Mindenképp gázliftes székre van szükséged.

Kartámasza segít az alkarodnak, de a csuklódat is megfelelő szögben tartja, így estére nem sajdul bele a csuklód, ha meg kell mozdítanod az egeret vagy meg kell emelned egy pohár vizet. Mert bizony senki sem szeretne egy jelentéktelennek tűnő, de hosszas gipszviselést magában hordozó ínhüvely-gyulladást. Ezt pedig okozhatja a rossz iroda szék.

A térded is belefájdulhat a rossz dőlésszög miatt az egész napos ülésbe.

 

Hogy "működik" a jó iroda szék?

Ülőfelülete minimum kiporszívózható, de még inkább mosható kéne legyen. Háttámlája gerinctámaszt is tartalmaz, légáteresztő anyaggal bevont, egy füllesztő nap után sem izzadsz bele. Ez nem csak higiéniai szempont, de egyben kényelmes tulajdonság is.

Öt kerekén támaszkodik, könnyedén ugrasz ki belőle, ha a kollégád asztalán csörög a telefon, miközben ő épp csajozik, pasizik. Kinek mi, ugye. 

Forgó ülőfelülete pedig abban segít, hogy ne kelljen a kelleténél jobban kitekeredned, ha egy kicsit messzebb lévő iratköteget kell felemelned anélkül, hogy felállnál.

Akkor fog neked jól működni a szék, hogyha amikor leülsz, a talpad teljes hosszában a talajra ér, combod egyenes, alkarod pedig kényelmesen fel tudod tenni az asztallapra anélkül, hogy a csuklódat emelned kéne.