Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Afrikai hangulatú franciaágyak

Afrikai hangulatú franciaágyak
Az afrikai hangulatát idéző Nílus  és Safari franciaágy  nem csak nevében, hanem mintavilágában is, hiszen az ágyak  mintázatán szereplő elefántok Afrikai kontinens talán szimbolikusabb állatai.

 
Az elefántnak mint szimbólumnak számtalan jelentése van. Legjellemzőbb a siker, az erő, a bölcsesség, a függetlenség, a hatalom, a termékenység, a jámborság, a nyugalom és a hosszú élet mutatóihoz kapcsolódik. Ezek a tulajdonságok nem csak az elefántokra jellemzőek, hanem a jó emberekre is. Így nem véletlen, hogy azok az emberek, akik szeretik az elefántokat, vagy akiknek elefántszobrai vagy mintái vannak, az elefántokon lévő jelölések hallatán felismerhetik magukat. Réges-régen csak a királyok tarthattak elefántot Ázsiában, így ezek az uralkodó hatalom szimbólumai voltak ezeken a vidékeken. 

Szerkezeti szempontból a Nílus és Safari franciaágyak vékony, de magas fejtámlával rendelkeznek. Amíg Nílus  franciaágy fejtámlája a széleinél enyhén lekerkírett, addig a Safari szinte végi ívelt fejtámlát kapott.

Az ágyrács hagyományos kialakítású, így a végeiről nyitható. A jó franciaágyhoz nagyon fontos az ágyneműtartó, mert ez tárolja a mindennap használt ágyneműt. Ami a lábakat illeti, ezek a franciaágyak kisméretű, úgynevezett pogácsa lábbal rendelkeznek. Színének köszönhetően nagyon jól harmonizál a fekvőfelülettel.

Ami az ágyakat illeti, a Nílus és a Safari franciaágy fekvőfelülete is eltérő:

A Safari duplaszivacsos franciaágy fekvőfelülettel rendelkezik, amely rugós kialakításokhoz képest lényegesen merevebb fekvőfelületet biztosít. Tartós, egyenes tartást biztosít. Napi alváshoz is ajánljuk a nyugodt lélek érdekében.
Safari szivacsos franciaágy


A Nílus rugós franciágy pedig kimondottan rugalmas fekvőfelületet biztosít. Közepes keménységű. Azoknak ajánljuk, akik nem szeretik a keményebb fekvőfelületeket. Viszont fontos megjegyezni, hogy a rugós felületek kényesebbek a komolyabb fizikai terhelésre, így például az ugrálásra a rugók sérülése
Nílus rugós franciaágyKisebb méretben lenne rá szüksége?
Cikkünk legaláján az összes elefántos támájú ágyunkat megtalálja!
Tartalomhoz tartozó címkék: franciaágy